Alt context ideal pentru pescuitul cu boiliesuri izolate este acela al partidelor scurte, in care dispui de un timp limitat si nu merita sa nadesti. Aici boiliesurile de atractie sunt o alegere buna – in special in perioada rece si mai ales iarna. Iarna, pestele este in mod normal mai greu de gasit, asa ca, daca folosesti boiliesuri izolate, poti sa-l cauti mai usor, scotand si aruncand lanseta frecvent si schimband vadurile. Daca dai nada, te blochezi din mai multe puncte de vedere, unul dintre ele fiind fara indoiala acela ca nu mai esti dispus sa te muti pe alt vad, ca nu cumva sa ratezi efectul nadirii.
Alt aspect de ordinul evidentei este ca, la pescuitul cu boiliesuri izolate, nu risti niciodata sa exagerezi cu nadirea. A sti exact cata nada sa dai e intotdeauna o dilema, dar in acest caz nici nu se pune problema.
Pe langa faptul ca, folosite izolat, sunt productive, boiliesurile de mare atractie pot fi foarte bune si in tandem cu alte nade, fie ca e vorba de pelete, particule, pasturi sau boiliesuri obisnuite. De-a lungul anilor, am prins multi crapi cu ele, in acest mod. Ba chiar, daca ma gandesc bine, boiliesurile de atractie viu colorate, pe un pat de nada inchisa la culoare, au fost cel putin la fel de productive ca boiliesurile care aveau aceeasi culoare cu nada, iar uneori au fost mult mai bune.
Exista si exceptii. Sunt cazuri in care un boilies de culoare naturala, neutra da rezultate mai bune si n-ar fi corect sa nu recunoastem asta, dar daca facem o comparatie intre boiliesurile discrete si cele frapante vom afla rapid care sunt mai eficace in situatia data. Din experienta mea, boiliesurile de mare atractie, colorate strident, vor fi cel putin pe picior de egalitate in competitia cu alte boiliesuri. Pe de alta parte, daca majoritatea pescarilor de pe o balta folosesc aceasta tactica a boiliesurilor de mare atractie si vizibilitate, eficacitatea ei poate fi diminuata. In schimb, daca esti printre primii care o adopta, beneficiile pot fi majore.